Továbbtanulás

Tisztelt Szülők!

Néhány fontos információt szeretnénk megosztani Önökkel a felvételi eljárással kapcsolatban, és mellékletben csatolom az Oktatási Hivatal tájékoztatóját a 2021/2022. tanév középfokú felvételi eljárásáról.

Abban az esetben, ha a továbbtanulásra kiszemelt tanulmányi területek között szerepel olyan, amelynek szövege tartalmazza a „központi írásbeli vizsga eredménye” szövegrészt, vagyis a felvételi kérelmek elbírálása részben a központi írásbeli vizsga eredménye alapján történik, úgy a tanulónak 2021. december 3-ig minden esetben egyénileg kell jelentkeznie a vizsgára, közvetlenül az általa választott vizsgaszervező intézményben.

A tanuló a vizsgát bármely vizsgaszervező intézményben megírhatja, függetlenül attól, hogy a későbbiekben tervezi-e benyújtani a felvételi kérelmét az adott intézménybe vagy sem. A központi írásbeli vizsgákra vonatkozóan részletes tájékoztatót találnak a www.oktatas.hu honlapon a Köznevelés\Középfokú felvételi eljárás menüpontban a Tájékoztató a központi írásbeli vizsgákról linkre kattintva.

A legközelebbi a Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium, Kollégium, Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény. 7150 Bonyhád, Kossuth L. u. 4. / Postacím: 7150 Bonyhád, Pf. 20. / OM azonosító: 036378

– Ez nem egyenértékű az intézménybe való jelentkezéssel!

– SNI tanuló esetében szükséges arról is tájékozódni a megjelölni kívánt intézmények elérhetőségein, hogy fogadnak- e a különleges bánásmódot igénylő diákot (a szakértői véleményen szereplő BNO kód alapján).

– A vizsga járványhelyzetben történő lebonyolításának módjáról jelenleg még nincs információnk.

2022. február 18.: Felvételi lapok (jelentkezési lap és tanulói adatlap) beküldése .

– Az általános iskola feladata, mi intézzük, a szülőknek csak aláírni kell!

2022. március 21-22.: A tanulóknak lehetősége van módosítani a megjelölt intézmények sorrendjén.

2022. április 22.: A felvételi eredmény szülőknek és általános iskolának való megküldésének végső időpontja.

Bízom benne, hogy minden nyolcadikos tanulónk eldöntötte már, hol szeretné folytatni tanulmányát. Amennyiben lennének még kérdések, bizonytalanságok ezzel kapcsolatban, ajánlom figyelmükbe a Baranya Megyei Pedagógiai Szakszolgálat továbbtanulási és pályaválasztási tanácsadását. Elérhetőségeik: Tel.: 06/72/518-583 / e-mail: palyavalasztas.bmpsz@gmail.com.

Kérdések esetén forduljanak hozzánk bizalommal!

 

OH tájékozató levele:

Felvételi a középfokú iskolákban a 2021/2022. tanévben – Tájékoztató

Megosztás